Contact

Uitgeverij PelikaanPers

PelikaanPers is een uitgeverij van historische stripboeken. Het accent bij deze stripboeken ligt op zoveel mogelijk  authenticiteit. Op een laagdrempelige wijze kan de lezer kennis maken met de geschiedenis. Vandaar dat het onderwijs onze boeken graag gebruikt voor hun lessen. Maar ook in de reguliere markt doen de boeken van onze uitgeverij het goed: bij de stripboekhandel, de boekhandel en op stripmarkten.

De uitgeverij is gevestigd in Oosterbeek. De onderwerpkeuze voor de eerste stripboeken die we maakten lag voor de hand: We wonen en werken immers midden in de perimeter. Dat is het gebied waar de omsingelde generaal Urquhart en zijn troepen zich met hand en tand verzetten tegen de Duitse omsingeling en aanvallen tijdens de laatste episode van de Slag om Arnhem.

selfie met keizer

Wie zijn wij

Bij de uitgeverij werken Hennie Vaessen en Tine Bouwhuis.

Hennie is tekenaar en stripliefhebber en dat is hij al z’n hele leven. Na de Kunstacademie Maastricht studeerde hij de opleiding MO-A en MO-B Engels. De roep om te tekenen was toch te sterk om zijn leven voor de klas door te brengen. Zijn tekencarrière begon hij bij uitgeverij Schenk met twee succesvolle kinderboekenseries. Jarenlang maakte hij strips, cartoons en illustraties voor bladen en reclamebureaus. Vervolgens maakte hij kinderboeken in eigen beheer voor opdrachtgevers als Hero, het Nibud, het Visgilde, de Rabobank en de Echte Bakker. In 2010 besloot hij iets te gaan doen wat hij zijn hele leven al had willen doen: stripboeken maken.

Tine verslond vroeger alle jeugdboeken die ze kon krijgen met uitzondering van stripboeken. Toch geeft ze die nu succesvol uit en kleurt ze ze in met Photoshop en Krita.  Na de universiteit werkte ze zich op als specialist in de ICT aan de gemeente Renkum, later in Arnhem. Daar leerde ze allerlei nuttige vaardigheden die haar nu nog volop van pas komen. In 2010 richtte ze samen met Hennie uitgeverij PelikaanPers op. Ze vindt het heerlijk om eigen baas te zijn en ze mist de reorganisaties niet.

 

Bereikbaarheid

We zijn bereikbaar per mail: PelikaanPers  en telefonisch:

 

Naam Positie Mobiel
Hennie Vaessen Striptekenaar, illustrator 06-10216843
Tine Bouwhuis Uitgever, inkleuren 06-36088466

Ons adres: Cornelis Koningstraat 4g. 6862CK Oosterbeek